Libier - family home with 7 apartments on spacious lot.


Santa Rosa, Curacao

Listing ID: 00087094103

Ter overname aangeboden het onroerend goed van een karakteristiek woonhuis met kleinschalig appartementencomplex op het terrein van de vroegere Plantage Schooneboom.
Het grote terrein van ca 4.500 m2 is gelegen in het 2e district aan de rand van Sta Rosa, aan de vroegere “Weg naar Kwartje”, thans Kaya Kent Uzelf.
Formele adres aanduiding is Libie 77/79.Het complex bestaat uit een groot woonhuis met 4 slaapkamers, eerste datering van 1896, echter uitgebreid en aangepast aan de wensen van deze tijd.
Het huis is perfect op de wind gelegen, heeft een zeer grote overdekte veranda, met aansluitend een ruim onoverdekt terras.
Alle slaapkamers liggen uiteraard aan de windzijde, een 2-tal slaapkamers hebben airco, maar door de wat hogere ligging op de wind en de traditionele dikke muren zijn slaapkamers en woonruimte afdoende koel en geventileerd.
Het totale complex ligt op een terrein van ruim 4.500 m2.
Naast het woonhuis zijn er een 2-tal appartementen met 2 slaapkamers bouwjaar 1970 doch aangepast 1995/96.
Wat verder van de weg achter op het terrein zijn er een 4-tal appartementen met 1 slaapkamer, bouwjaar 1996.
Aangrenzend aan het woonhuis is er een kleiner appartement met 1 slaapkamer.
Alle appartementen zijn grotendeels ingericht, alle slaapkamers hebben airco’s, woon/eetkamers voorzien van fan.
Alle appartementen hebben een ruime overdekte veranda, vaak met een hangmat.
Appartementen zijn weliswaar grotendeels ingericht, echter niet meer dusdanig up to date dat ze per direct beschikbaar zijn voor vakantieverhuur, modernisering is noodzakelijk.
Momenteel worden de appartementen dan ook voor wat langere tijd verhuurd, de gehanteerde opzegtermijn is 2 maanden.Alle appartementen hebben eigen elektra meters, bijna alle appartementen eigen watermeters.
Alle keukens zijn voorzien van gas-aansluiting.
Buitenverlichting aangesloten op licht sensoren, alle 1 slaapkamer apts en woonhuis zijn voorzien van screening in de ramen.
Er is een bouwvergunning afgegeven in 1996 op basis waarvan op het terrein een 15-tal appartementen gerealiseerd mogen worden.
Het 4-tal 1-slaapkamer appartementen achter op het terrein is daar onderdeel van, dus het is toegestaan nog een 11-tal appartementen bij te bouwen.
Afdruk vergunning en tekeningen beschikbaar.
Er is een taxatie rapport aanwezig.
Recentelijk zijn meetbrieven van het totale kavel ge-update, zodat de volgende meer consistente indeling is ontstaan:-          Libie 77 woonhuis met kleiner appartement totaal kavel 1.051 m2-          Libie 79 met 2 tal appartementen met 2 slaapkamers totaal kavel 1.120 m2-          Libie 77A terrein met 4 appartementen met 1 slaapkamer  1.955 m2-          Tussen Libie 77 en 77A vrij kavel 473 m2Inclusief het woonhuis bedragen de huuropbrengsten bij verhuur voor wat langere perioden ca Naf 8.000,-/maand.
Bij vakantie verhuur is uiteraard een veel hogere opbrengsten mogelijk, echter een grondige modernisering is wel op zijn plaats, er is voldoende ruimte voor een zwembad.
Het grote terrein is ook geschikt om andere activiteiten te ontplooien, het woonhuis met de terrassen zou zich ook uitstekend kunnen lenen voor bedrijfsmatige doeleinden of een restaurant.
De naam Aquila is niet (meer) verbonden aan enig bedrijf of rechtspersoon, de website naam is echter nog ter beschikking.

Currency Converter
NAF 925,000.00
Lot size:
4,599.00 Sq Mt.
49,503.18 Sq Ft.
Bedrooms
0
Bathrooms
0
Half bathrooms
0
Stories/Floors
Garage capacity
0
Year built
1896
This property has been viewed 107 times.

Download PDF

Features.

  • New

Video Link.